Recenze

24. května 2006 v 15:45 | Beldaran |  Kiddy Grade
Kiddy Grade se odehrává v budoucnosti, kdy lidstvo osídlilo vesmír. Byla založena Globální Unie, která má dohled nad všemi členskými planetami. A kvůli bezpečnosti a pořádku v obchodních záležitostech byl vytvořen G.O.T.T. (Mezigalaktická organizace trhů a tarifů). Jeho úkolem je chránit mír v galaxii. Vysílá proto do akcí členy nadané zvláštními schopnostmi a ti pak řeší zadané úkoly. Hlavními hrdinkami KG jsou právě takové ES členky- Eclair a Lumiere. Oficiálně pracují v recepci G.O.T.T.u, ale neoficiálně jsou jeho stínovou jednotkou.
Celý seriál se ze začátku tváří jako odlehčená akční komedie. Hodně tomu napomáhají vtipné dialogy a jednoduchá zápletka. Jenže po několika dílech člověk zjistí, že zápletka je mnohem složitější a hlavní hrdinky sice vypdají jako nevinní andílci, ale určitě to nejsou nezkušené dětičky. Naopak, každá z dívek má svou minulost, která rozhodně není růžová a ony musí přijít na to, jak se s ní vyrovnat. Kiddy Grade určitě patří k nejlepším anime, co jsem viděla. V seriálu se stále něco děje, je plný napětí a musíte ho dobře sledovat, abyste pochopili, o co zrovna jde. Všechny postavy jsou dokonale vykresleny, mají své klady i zápory. Navíc se v průběhu seriálu vyvíjejí, jak svými schopnostmi, tak emocionálně. Člověk brzy zjístí, že není všechno tak, jak se zdá. Kromě akce tady člověk najde i hlubokou psychologickou zápletku.
A ještě jedna věc povznáší Kiddy Grade mezi nejlepší anime. Hudba. Celý seriál je doprovázen nádhernou hudbou. Dramatická hudba při soubojích, smutná hudba při citových scénách. A opravdu nádherná je melodie ve chvílích, kdy Eclair řeší morální dilema. Ta je doopravdy dojemná. Ještě se musím zmínit o úvodních melodiích. Zvlášť pěkný je ending, písnička je nežná a pomalá, a k tomu je nádherná grafika. Když vidím, jak obě dívky prochází vesmírem, vždycky mě přitom až mrazí v zádech. A když už jsme u hudby- dabérky Eclair a Lumiere nazpívali k seriálu každá jednu písničku. U Eclair je to jakási ukolébavka, která vás dojme až k slzám (zvlášť pokud máte srdce tak citlivé jako já). A v části, kdy si Lumiere vzpomíná na svou minulost, zní zase její písnička. Ta je doopravdy smutná a člověk teprve pochopí, jak těžké musí být žít věčně a vidět věci, se kterými nemůžete nic dělat. Tyhle dvě písničky považuji za jedny z nejkrásnějších melodií KG.
žánr: action, drama, ecchi, science-fiction, super power
počet epizod: 24
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kagome.sana Kagome.sana | E-mail | 29. května 2006 v 18:15 | Reagovat

Velice jsi mě ohromila.....je tzo moc hezký blog..

2 Beldaran Beldaran | 30. května 2006 v 17:12 | Reagovat

Moc díky. Ale ještě se na něm musí zapracovat.

3 Kagome.sana Kagome.sana | E-mail | 30. května 2006 v 19:28 | Reagovat

a s tím,že si nejsi jistá že Sinistra a Dextera jsou dvojčata...to nic,opravdu to tak je...

4 Kagome.sana Kagome.sana | E-mail | 30. května 2006 v 19:29 | Reagovat

nevím sice kde kdo na to přišel....ale asi jsou si naprosto jistí

5 Beldaran Beldaran | 30. května 2006 v 23:31 | Reagovat

Radši na to upozorním, než abych šířila nějaký bludy. Mít tady nějaké mylné informace, vždyť by to byla ostuda:-)

6 Kagome.sana Kagome.sana | E-mail | 2. června 2006 v 20:29 | Reagovat

ne nejsou mylné neboj.....ještě fotky!!!!!!ještě ještě!!!!!Sinistra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POvídky taky!!!!

7 Beldaran Beldaran | 2. června 2006 v 23:41 | Reagovat

Další obrázky? Prosím, jak si račte přát. Nějaké ti dodám:-DDD S povídkama to bude horší, mám pocit, že by mě lidi ukamenovali:-)

8 Kagome.sana Kagome.sana | E-mail | 3. června 2006 v 9:44 | Reagovat

kašli na ně......tady jde o tu radost a ne o dokonalost

9 miriamka miriamka | E-mail | Web | 28. června 2006 v 16:37 | Reagovat

máš to tady opravdu moc krásný a hlavně super píšeš...je to skvělý konečně narazit na blog kde jsou texty bez chyb a hlavně maj smysl a jsou zajímavě napsané...

10 Beldaran Beldaran | 28. června 2006 v 18:57 | Reagovat

Díky. Jinak já si nejsem úplně jistá, jestli to mám bez chyb. Ale vždycky to třikrát komentuju a mám u sebe pravidla pravopisu, aby si ostatní nemysleli, že jsem nějáký trdlo, co neumí ani psát česky. A taky mám velmi přísnou učitelku češtiny.

11 elexia.exe elexia.exe | 3. července 2006 v 21:49 | Reagovat

Strašně moc krásně spracovaný

líbí se mi, že si tu recenzi sepsala vlastníma slovama..taky se mi líbí obrázky, ještě nikdy jsem neviděla obrázky s jejich minulými podobami, tak si mě hezky překvapila...a i kolik sis věcí o nich zjistila...vysloveně si mě tim dobyla...moc pěkný

12 Zily Zily | E-mail | 16. srpna 2006 v 16:01 | Reagovat

Ahojky, máš to tu strašně krásný. Chtěla jsem se zeptat jestli nevíš na jakém programu nebo na jaké stránce bych mohla Kiddy Grade shlédnout. Jinak moc dííky máš to tu suprový =)

13 Beldaran Beldaran | 17. srpna 2006 v 22:10 | Reagovat

Díky. Jinak o stránce nevím, na youtube už jsou epizody smazané, ale můžu se ti poptat. Jsem si jistá, že někdo bude o něčem vědět.

14 Zily Zily | E-mail | 19. srpna 2006 v 10:35 | Reagovat

To by jsi byla hodná. Dost mě tohle anime chytlo, vlastně díky tobě. Prvně jsem se o něm dozvěděla tady na tvém blogu. Ze tohle jsem ti strašně moc vděčná! Máš to tu opravdu skvělý! =)

15 Beldaran Beldaran | 26. srpna 2006 v 16:48 | Reagovat

Tak všichni mi řekli akorát youtube.com, ale tam jsou ty epizody už smazaný. Ještě se kouknu po nějakých torrentech, ale to teda nevím nevím. Pak už by byla jen možnost počkat si na opakování, ale nevím, jestli máš A+. No každopádně se ještě porozhlédnu, někde to určitě být musí.

16 Beldaran Beldaran | 28. srpna 2006 v 15:02 | Reagovat

Tak jsem přece jen něco našla. Je to tahle stránka: http://nikolai.macuser.nl/downloads/anime/Anime.html Kiddy Grade je asi čtvrté odspodu, a jsou u toho i anglické titulky. Bohužel jsem s tímhle nikdy nepracovala a tak nevím, v jaké je to kvalitě, ani jestli k tomu není potřeba nějaký extra program.

17 Lina postrach banditů Lina postrach banditů | E-mail | Web | 30. listopadu 2006 v 17:32 | Reagovat

Já osobně se přiznám sem Kiddy Grade nesledovala ale ted' jak dávaj ty nový díly jsem si je taky zeřadila mezi nej ANIME:-)Jednoho dne až dokončím knihu The Slyers a Arc the Lad a dozvím se víc o Kiddy Grade o ní taky napíšu ju kdyžtak si ji kupte později vám ukáži nápis:-)Ale ted' se mi rozbil psací stroj tak píšu ručně ale k vánocům dostanu nový psací stroj a to mi bude snadno a ne jako když to musim všechno psát jen ručně:-)zdraví provozovatelka a knihomol černé magie Lina Slyers:-)

18 Lina postrach banditů Lina postrach banditů | E-mail | Web | 1. prosince 2006 v 18:03 | Reagovat

Tak jsem na tebe dala Beldaran a měla jsi pravdu je to bomba jen mě naštvalo,že pod to nedali titulky Česky ale stejně to bylo bezva dokonce jsem si to nahrála mooooc se mi to líbylo:-)

19 Lina postrach banditů Lina postrach banditů | E-mail | Web | 1. prosince 2006 v 18:04 | Reagovat

NIVINKA NOVÝ PSACÍ STROJ JE PŘEDČASTNĚ KOUPENÝ KNIHA THE SLYERS POKRAČUJE A BRZY ARC the LAD A POTOM KONEČNĚ KIDDY GRADE:-D

20 angie angie | 17. dubna 2008 v 19:20 | Reagovat

máš veľmi pekný blog,  ktorý som čírou náhodou objavila práve keď som sa chystala nájsť si niečo o pár nových anime, ku ktorým som sa poslednou dobou dostala. Táto stránka má nádherné pozade, ktoré v dobe keď je na blogoch moderna čierna s červenou príjemne svetlé. Okrem toho máš dobrý štýl písania recenzií, ľahko stráviteľný a pritom sa z neho človek dozvie všetko hlavé. Len tak ďalej!

21 MaCculQa MaCculQa | Web | 28. dubna 2010 v 10:30 | Reagovat

Parádní anime s parádními postavami x) myslím tím, jak jsou postavy a okolí kresleny.. Takové zajímavé účesy co má ta dívčina Lumiere (asi se to tak píše x)) nikde nejsou.. Příběh je trochu.. takový, že se většinou odehrává kolem Eclair.. (ty jména mě drtí) :-D
Jinak s hudebním doprovodem máš úplnou pravdu a písnička s openingu je krásná ♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama